Kina

Kina

Cena već od 1360 € po osobi

Kina

KINA

TRI GRADA – TRI LICA KINE

ŠANGAJ, PEKING I HONGKONG

Grupni polazak sa vodičem

Šangaj, najblještaviji grad Kine sa veličanstvenim hramom Bude od žada koga Kinezi smatraju svetim mestom i gde se mole za sreću i bogatstvo. Grad raskoši i luksuza, skoro savršeno uređen i čist, sve više osvaja turiste iz celog sveta… Sudžou, grad koga zovu Venecija Kine jedno je od najbajkovitijih mesta ove ogromne zemlje… Peking, prestonica Kine obiluje bogatsvom istorije od najvećeg trga na svetu preko Zabranjenog grada do čuvenog Kineskog zida ređaju se neverovatni prizori ljudskih dostignuća…  Hong Kong, ekonomski div Azije i posebna provincija NR Kine… Pored toga što ga mnogi smatraju najpopularnijim mestom za kupovinu, poseban način života ljudi u Aberdin luci i neverovatno romantični prizori na hiljade svetala koji se reflektuju u vodi, plaža zaliva, kao i  Pik tramvaji čine Hongkong turistički nezaobilaznom destinacijom..

Polazak: 28. MART 2018.

13 DANA / 10 NOĆI

         1. dan (28.03.2018.)

BEOGRAD – DOHA

 

Sastanak putnika sa vodičem ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla“  u 10.20. Poletanje za Dohu u 12.25 (let QR 232).  Obrok u avionu. Dolazak u 18.25.
              2. dan (29.03.2018.)

DOHA – ŠANGAJ

 

Nastavak leta za Šangaj u 02.50 (let QR 870). Obroci u avionu. Dolazak u 16.20.Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.
3. dan (30.03.2018.)

ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ

 

 

 

 

 

Doručak (švedski sto).

 

Odlazak do Sudžoa (oko jedan sat vožnje), mesto koga popularno zovu Venecija Kine jer svojim ispresecanim kanalima podseča na to. Ovaj grad je bio letnjikovac kineskih vladarskih porodica. Obilazak do jedne od veoma lepo uređenih bašti.

 

Zatim odlazak do Šantang ulice. Ovo je bila jedna od ulica gde su se kultura i trgovina najviše razvile za vreme Ming i Ćing dinastija. Renovirana Šantang ulica je svrstana kao „minijatura starog Sudžoa i  prozor Vu kulture“. Šantang ulica je paralelna sa kanalom i duž ulice se nalaze mnogobrojne prodavnice.

 

Odlazak na krstarenje kanalima grada. Sudžou je od davnina poznato mesto u Kini po proizvodnji svile. Poseta jednoj od fabrika gde se može videti proizvodnja svile i ujedno kupiti proizvodi napravljeni od ove divne tkanine. U toku razgledanja ručak u lokalnom restoranu (set meni).

Povratak u hotel. Noćenje.

4.      dan (31.03.2018.)

 ŠANGAJ

 

 

Doručak (švedski sto).

Odlazak u poludnevno razgledanje grada. Posta Hramu Bude od žada, svetom mesto za molitvu za sreću i bogatstvo. Ovo je aktivan hram,sa oko 70 monaha koji žive i rade u hramu. Hram je sagrađen između 1911. i 1918.godine u stilu dinastije Song, sa simetričnim halama i dvorištima, uzdignute strehe, i svetlo-žute boje zidova. U centralnom delu je skoro 2 m visoka statua Bude od belog žada, koga je doneo monah iz Burme do Kine 1882.godine. Ovaj sedeći Buda, okružen draguljima, je težak oko 1000 kg. Zatim poseta Jujuang vrtu, koji se nalazi u centru starog dela Šangaja, nekoliko blokova južno od Bund poslovnog centra, koji se takođe obilazi. Vrt je sagrađen za vreme Ming dinastije, u klasičnom Ming stilu, sa brojnim paviljonima, pasarelama i tunelima. Njegovu kulturnu stranu čine: nameštaj star sto godina, kaligrafija, slike poznatih umetnika, skulpture od gline.

Posle podne slobodno za kupovinu i individualne aktivnosti.

Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

5. dan (01.04.2018.)

ŠANGAJ

Doručak (švedski sto).

Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu ili neki fakultativni izlet  ponuđen na licu mesta. Noćenje.

6. dan (02.04.2018.)

ŠANGAJ – PEKING

 

 

 

Doručak (švedski sto). Transfer na železničku stanicu. Polazak vozom za Peking. Nakon pet sati vožnje brzim vozom dolazak u Peking. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodano vreme za odmor. Noćenje.
         7. dan (03.04.2018.)

 PEKING

 

 

Doručak (švedski sto).

Odlazak u celodnevno ragledanje grada. Poseta najvećem trgu na svetu, Tjenanmen trgu (u prevodu znači kapija nebeskog mira), površine 440.000 m² gde može da se okupi milion ljudi. Trg se često označava i kao nacionalni simbol zemlje jer je na njemu sagrađen Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se unutra). Inače sam trg seže znatno dalje u prošlost. Sagrađen je za vreme Ming dinastije 1420. godine, i predstavlja ulaz u Carski grad. Zatim obilazak čuvenog Zabranjenog grada, koji se nalazi u centru Pekinga, naziva se i Palata muzej, nekada je bio carska palata Ming i Ćing dinastije. Zabranjeni grad je najveći svetski dvorski kompleks, na površini od 72 hektara. Pravougaonog oblika je, ima 980 zgrada, i 9.999 prostorija. UNESCO ga je proglasio za svetsku kulturnu baštinu, kao i Carsku palatu Ming i Ćing dinastije zbog njegovog značaja u razvoju kineske arhitekture i kulture. Poseta fabrici bisera. U toku razgledanja ručak u lokalnom restoranu (set meni). Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

8.      dan (04.04.2018.)

 PEKING – BADALING – PEKING

 

Doručak (švedski sto).

Odlazak u celodnevno ragledanje. Dolazak do mesta Badaling u kome su najbolje očuvane zidine jedine građevine ljudskih ruku vidljive iz kosmosa, zidine Kineskog zida, oko 80km severozapadno od urbanog Pekinga. Deo zida je sagrađen za vreme Ming dinastije. Najviša tačka Badalinga je Beibalou, oko 1015m nadmorske visine. Zarim obilazak Ding grobnica cara Vanli-a. To je samo jedna od grobnica Ming dinastije, koja je iskopana. Takođe je i jedina grobnica iskopana netaknuta, od osnivanja Republike Kine. Grobnice dinastije Ming se nalaze 50km  severno od centra Pekinga, u prigradskoj opštini Čangping. U nastavku poseta Letnjoj palati, sagrađenoj za vreme Jin dinastije, tokom vladavine feudalnih careva. U vreme dinastije Đing, pretvorena je u luksuzni kraljevski vrt.  UNESCO je stavio na listu svetske kulturne baštine, i proglašena je remek delom kineske pejzažne gradnje. Prirodni pejzaž brda i otvorene vode u kombinaciji sa paviljonima, halama, palatama, hramovima i mostovima, formiraju harmoničan ansambl od izuzetne estetske vrednosti. Ovo je veoma popularna turistička destinacija u Kini. U povratku za Peking poseta Olimpijskom parku – Nacionalni stadion Pekinga ili u žargonu nazvan Ptičije gnezdo, koji je dizajniran za održavanje Letnjih olimpijskih igara 2008. godine i Paraolimpijade. Izgradnja je koštala 423 miliona dolara. Poseta jednoj prodavnici nakita i suvenira od žada. U toku razgledanja ručak u lokalnom restoranu (set meni).Povratak u hotel. Noćenje.

         9. dan (05.04.2018.)

 PEKING

 

 

Doručak (švedski sto).

Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu ili neki fakultativni izlet ponuđen na licu mesta.

Noćenje.

10. dan (06.04.2018.)

 PEKING – HONGKONG

 

 

 

Rani doručak ili paket doručak.

Transfer do aerodroma. Poletanje za Hongkong u 07.25 (let KA 937). Obrok u avionu. Dolazak u 11.05. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u dinarima po prodajnom kursu  Banca Intesa Banke)    

 

Datum polaska Usluga Cena Doplata za jednokrevetnu sobu
 

28. MART 2018.

 

Prema programu

 

 

1.360 €

 

329 €

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, 30 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi na letu avio kompanije QR, dok je na letu avio kompanije KA 20 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi (na letu KA može doći do promene da na kaju bude dozvoljeno 30kg prtljaga po osobi) , smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 3+* i 4+* (lokalne kategorizacije) u sva tri grada, usluga prema programu (doručak švedski sto u hotelima i tri ručka tokom izleta), privatni transferi aerodrom/hotel/aerodrom prema programu visokokvalitetnim klimatizovanim vozilima turističke kategorije, sva razgledanja i izleti navedeni u programu putovanja, troškovi organizovanja putovanja, kao i profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 319 € po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi kompanija objavljuje nekih 8 dana pre početka putovanja kada se štampaju karte i tada agencija zadužuje putnike za konačnu cenu avio taksi) , fakultativni izleti sa vodičem na srpskom jeziku koji nisu navedeni u programu i koji će biti ponuđeni na licu mesta u skladu sa okolnostima, ručkovi i večere koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Kinu za državljane bivših jugoslovenskih republika (za državljane Srbije nije potrebna viza). Bakšiš za lokalnoe vodiče i vozače koji je uobičajen na ovakvim putovanjima (preporuka je da to bude 3 $ po osobi po danu ).

      VIZA:

– Vizu za Kinu nije potrebna državljanima Srbije

  • Viza za Hongkong nije potrebna državljanima Srbije
  • Državljani drugih država su u obavezi da sami provere da li su im potrebne vize i šta je potrebno od , dokumentacije, ali agencija PONTE TRAVEL asistira i pomaže putnicima u prikupljanju informacija I dokumentacije za vizu.

INFORMACIJE O HOTELIMA:

Smeštaj u hotelima 3+* u Šangaju, 3+* u Pekingu i 4+* u Hongkongu (lokalne kategorizacije). Za imena hotela možete se raspitati u agenciji. Ponte Travel garantuje kvalitet smeštaja.

 

VAŽNE NAPOMENE :

MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 16 PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJAUplata akontacije 50% od paket cene u tabeli do 09.februara 2018. Ili do popune mesta ranije. Ostatak aranžmana se uplačuje 25 dana pred put.

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

PREMA UGOVRU SA PARTNERIMA IZ KINE I HONGKONGA, MOŽE DOĆI DO PROMENE HOTELA, ALI U TOM SLUČAJU PARTNER JE U OBAVEZI DA OBEZBEDI HOTELE ISTE KATEGORIZACIJE I SLIČNE LOKACIJE !

Korisne informacije:

  • Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za ovaj deo sveta u proleće. Sušni i topli period sa temperaturama u proseku od 20 do 29 C tokom dana, dok u Hongkongu temperatura može dostići čak 35 C. Noći su ipak hladnije sa nižom temperaturom od 14 do 19 C.U ovo vreme je period VISOKE sezone u sva tri grada!
  • Kineska valuta je juan:                                  1 USD = 6.61 CNY                               1 EUR = 7.78 CNY
  • Hongkoška valuta je hongkoški dolar:   1USD = 7.81  HKD                             1EUR= 9.19 HKD
  • Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti laganu  jaknu i nešto topliju garderobu zbog niže temperature noću.

 

 

Organizator putovanja je Turistička agencija Ponte Travel doo

Licenca kategorije OTP, broj 416 od 25.02.2010

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

BEOGRAD 22/11/2017.