SUBOTICA – PALIĆ – VINARIJA ZVONKO BOGDAN

SUBOTICA – PALIĆ – VINARIJA ZVONKO BOGDAN

Cena već od 2500 RSD po osobi

SUBOTICA – PALIĆ – VINARIJA ZVONKO BOGDAN

DATUMI REALIZACIJE: 9.mart 

Subotica – najseverniji a drugi po veličini grad u Vojvodini menjao je svoje ime skoro 200 puta. Upravo to svedoči o njegovoj burnoj prošlosti. Subotica je grad prelepih fasada, madjarske secesije, grad različitosti sa predivnim zdanjima koja čuvaju duh njene istorije..

Palićko jezero bi se moglo opisati u nekoliko reči – najveće jezero u Srbiji, veliki park, mir, tišina, secesija, čarobni izlasci I zalasci sunca. Više nego dovoljan razlog da ga posetite..

PROGRAM PUTOVANJA: POŽAREVAC-BEOGRAD-SUBOTICA-PALIĆ-BEOGRAD-POŽAREVAC

Polazak autobusa sa AS Požarevac u 8:00h. Putovanje preko Beograda, sa kraćim pauzama, do Subotice. Obilazak Subotice u pratnji vodiča:, Gradske kuće, Gradskog trga, Narodnog pozorišta,  Palate Mikše Demetera (zgrada gradskog muzeja), Sinagoge, Gimnazije, Katedrale – Bazilika Svete Terezije Avilske, Franjevačke crkve Svetog Mihovila, Rajhlove palate i Pravoslavnog hrama Svetog Vaznesenja. Slobodno vreme. Odlazak do jezera Ludoš gde se nalazi jedna od najpoznatijih vinarija u ovom kraju- Vinarija Zvonko Bogdan. Fakultativno: Obilazak vinarije, uz degustaciju tri vrste vina. Povratak na Palić. Palićko jezero se nalazi na 8 kilometara od Subotice.To je najveće prirodno jezero u Srbiji. Jezero, prečnika skoro 5km i najveće dubine 3.5 metra, ima tri uređene plaže, toplu vodu i prijatan ambijent. Obilazak I slobodno vreme. Povratak u Požarevac oko 21 h.

 

CENA ARANŽMANA : Iz Požarevca: 2900 din

Iz Beograda: 2500 din

Doplata za polaske iz: Majdanpeka – 1200rsd , Golupca 800 rsd, Velikog Gradišta 600rsd (minimum 10 putnika)  

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom (audio, TV, DVD, klima…) na relacijama prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča/pratioca tokom trajanja aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Obilazak vinarije Zvonko Bogdan uz degustaciju 3 vrste vina- 1000 din
 • Ulaznice za muzeje i druge kulturno-istorijske spomenike
 • Ostale troškove koji nisu obuhvaćeni programom.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Gotovinski ili platnim karticama: VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD, MAESTRO, DINA

 

Program je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA MobiLitas Doo Požarevac,

Licenca 71/2021, Kategorija A, od 16.08.2021.

Moše Pijade 9, 12000 Požarevac

MB: 07163851

Program broj 1 od 31.01.2024.

PROGRAM PUTOVANJA: POŽAREVAC – BEOGRAD – SUBOTICA – PALIĆ – BEOGRAD – POŽAREVAC

Polazak autobusa iz Požarevca sa dolaznog perona autobuske stanice Požarevac u 8:00h, iz Beograda sa parkinga Kuće cveća (Muzej 25. Maj) u 09:00. Putovanje preko Novog Sada sa pauzom po potrebi. Po dolasku u Suboticu obilazak grada u pratnji vodiča: Gradska kuća, Gradski trg, Narodno pozorište, Palata Mikše Demetera (zgrada gradskog muzeja), Sinagoga, Gimnazija, Katedrala – Bazilika Svete Terezije Avilske, Franjevačka crkva Svetog Mihovila, Rajhlova palata i Pravoslavni hram Svetog Vaznesenja. Slobodno vreme za odmor i individualnu šetnju. U dogovoreno vreme polazak prema Ludoškom jezeru. Kraća vožnja do jezera Ludoš gde se nalazi jedna od najpoznatijih vinarija u ovom kraju- Vinarija Zvonko Bogdan. Fakultativno: Obilazak vinarije, uz degustaciju tri vrste vina. U dogovoreno vreme odlazak na Palić. Palićko jezero se nalazi na 8 kilometara od Subotice. To je najveće prirodno jezero u Srbiji, prečnika skoro 5km i najveće dubine 3.5 metra. Jezero ima tri uređene plaže, toplu vodu i prijatan ambijent. U neposrednoj blizini jezera nalazi se Zoološki vrt. Obilazak i slobodno vreme za uživanje pored jezera.U dogovoreno vreme polazak autobusa za Beograd/Požarevac. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima (oko 21 h).

OSTALE VAŽNE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva u saobraćaju, zatvaranje nekih od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije i na sajtu organizatora putovanja.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Putnik je lično odgovoran za ispravnost sopstvenih dokumenata i podataka datih u agenciji. Svojim potpisom korisnik potvrđuje da je lične podatke ugovarača i saputnika stavio dobrovoljno na raspolaganje agenciji i dopušta da se isti koriste i učine dostupnim trećim licima iskučivo u cilju zaštite njegovih interesa u svim poslovima vezanim za realizaciju ovog putovanja. Agencija se obavezuje da podatke čuva kao poverljive u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da putem LAST MINUTE ponude proda svoje slobodne kapacietete po cenama koje se razlikuju od prikazanih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama iz cenovnika nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Svaki putnik mora biti svestan da je u toku putovanja član grupe i shodno tome se treba ponašati.
 • Usled državnih i verskih praznika na određenoj destinaciji, postoji mogućnost da neki od lokaliteta, restorana, prodavnica, tržnih centara, muzeja, ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnih vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo da prevoz obavi minibusom ili otkaže putovanje, najkasnije 3 dana pre polaska.
 • Prema Zakonu o turizmu, Član 79, za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24h), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.  

NAPOMENE U VEZI PREVOZA:

 • Prevoz se obavlja turističkim autobusima (klima i audio/video oprema).
 • Agencija pravi raspored sedenja u autobusu, uzimajući u obzir redosled uplata, starost putnika, porodice sa decom, posebne potrebe putnika. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
 • Organizator putovanja ne garantuje redni broj sedišta u autobusu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija odredi.
 • Moguć je ulazak i izlazak putnika na svim benzinskim pumpama, restoranima, motelima i drugim mestima predviđenim za stajanje na autoputu. Zbog bezbednosti putnika, zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama, kružnom toku ili u zaustavnoj traci autoputa.
 • Zaustavljanje radi odmora putnika je na 3-4h vožnje, zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Plan putovanja, učestalost i mesto pravljenja pauza je utvrđeno u agenciji i nije uvek moguće sprovesti u idealnim uslovima zbog raznih činilaca koje nije moguće kontrolisati (zastoji na putu i sl…)
 • Poželjno je da putnik obeleži prtljag u slučaju da se zaboravi ili izgubi. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju zaboravljenih stvari u autobusu i zamene ili izgubljenog prtljaga.
 • Toalet u autobusima po pravilu nije u upotrebi.
 • U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. U slučaju nepoštovanja ovih odredbi, pratilac grupe će uskratiti dalji prevoz putniku.

Gotovinski ili platnim karticama: VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD, MAESTRO, DINA

POPUSTI: deca do 12g -20%

Slični/preporučeni aranžmani